Virgl Beceru

Multe are de spus un om ajuns la varsta de 74 de ani in 2017.
Mi-ar placea sa va vorbesc cat mai pe scurt cu putinta.

Ca formatie si vocatie sunt muzician profesionist, profesor si artist liric (cantaret vocal, corist si uneori, solist) de Opera si Filarmonica. Ca profesor am lucrat 10 ani la Liceul Pedagogic din Barlad si 4 ani la Scoala generala nr 8, iar ca artist liric 25 de ani la Filarmonica Iasi.
Cand am iesit la pensie in anul 2003 m-a atras grafica pe calculator si, in 2004, am inceput sa fac primele lucrari de arta digitala in Photoshop . Nu am avut nici un fel de pregatire in artele plastice. In Photoshop am lucrat intensiv pana in 2015 inclusiv. Fiecare lucrare are in spatele ei multe ore si, uneori, zile sau nopti de munca. Pasiunea s-a nascut lucrand. M-a pasionat muntele si fotografia (alb/negru si color) timp de aproximativ 20 de ani.

Din 2016 am revenit la pasiunea mea dintai – muzica. In copilarie mi-as fi dorit sa cant la acordeon. Dar un Hohner la 80 de basi ar fi costat cam salariul tatalui meu pe un an. La inceput, am studiat cam 4 ani violoncelul iar mai tarziu in cadrul studiilor de muzica, ca student, vioara si pianul. In anul 2010 mi-am cumparat un acordeon cu 120 basi si m-am pasionat de studiul acestui instrument implinindu-mi visul copilariei. Dupa 25 de ani de muzica culta am inceput sa descopar muzica pentru acordeon din folclorul romanesc si strain. Mi s-a deschis o alta lume muzicala. Este minunat sa canti la acordeon. Imi place mult Richard Noel pe Youtube. Acum scriu si armonizez pe calculator muzica romaneasca aranjata pentru acordeon.

In 2012 am publicat la Asociatia-profesorilor.ro, in cadrul revistei “Interferente in educatie” articolul “Autonotarea si autoobservarea zilnica la Purtare a elevilor, o cale pentru a elimina indisciplina din scoala” (Proiect educational). Articolul contine realizari din viata de pasionat profesor si educator.
In anul 2006, ca simplu liber cugetator, am postat pe Internet eseul “A trai in universul infinit” continand gandurile si trairile mele in domeniul Religiei si Filozofiei. Il puteti citi la sectorul Eseu.

Astept cu interes impresii, pareri si critici despre tot ce va ofera situl meu.
Cu drag, Virgil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Security Code * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

error: Content is protected !!